Diskografi

Album som Micke Fhinn har medverkat på

Härifrån till evigheten

(2017)

Härifrån till evigheten är Micke Fhinns femte skiva i eget namn. En skiva som är sprängfylld med sånger om Guds eviga omsorg och kärlek, sånger som hjälper oss att lyfta blicken från omständigheterna till Han som har omsorg om oss genom allt.

Merparten av sångerna på Härifrån till evigheten har Micke skrivit själv eller i samarbete med norske pastorn & lovsångsledaren David André Østby (Din trofasthet), jazzpianisten och Vineyardpastorn Andreaz Hedén och hustrun Åsa. Micke har även bjudit in några f.d. elever från Dalkarså folkhögskola i arbetet med texter i god ”läraranda”.

Dessutom får vi två översättningar – norska Frihet, som är den mest sjungna sången i Norden nu enligt CCLI och Brenton BrownAmazing God som fått titeln Du är underbar.

Liksom på förra skivan, Underbara dagar, har Fhinn samarbetat med Johan Eckeborn som producent. Skivan gästas även av sångarna Jenny Wahlström (A Treehouse Wait, Silver), Johan Sundqvist, Simeon Thelander samt Åsa Fhinn.

Underbara dagar

(2013)

Det har nu gått sju år sedan Micke Fhinn, tillsammans med hustrun Åsa, släppte skivan Det bästa i världen och det är många som tillsammans med oss har sett fram emot nya sånger.

Underbara dagar innehåller till största del nyskrivna sånger, som Varje andetag, Än finns det tid och Tills mitt hjärta slutar slå, men det dyker även upp en och annan välbekant sång, som You are the Rock of my SalvationAllt som du har sagt och När jag ser. De flesta är på svenska, men det bjuds även på några engelska sånger.

Som tidigare skivor handlar det om gitarrbaserade sånger med lättillgängliga melodier, i varm samklang. Sånger som hoppfullt sträcker sig uppåt, men bottnar i det verkliga vardagslivet. Texter rakt från hjärtat, som man lätt kan identifiera sig i och sjunga med i hemma i sin egen lovsångsstund, eller tillsammans med andra i kyrkan.

Flera av sångerna har stor potential att plockas upp och sjungas i lovsångsreportoaren runt om i alla sammanhang, både i och utanför Sverige. Exempelvis All Things New, som är skriven tillsammans med Samuel Gajicki (f d The Royal Radio) som också framför sången tillsammans med Micke och How I Love Yousom är skriven ihop med Mattias Martinson.

Åsa Fhinn medverkar också på flera av sångerna. Titelsången, Underbara dagar, gästas av Ellen Vingren (Two Birds). Musiker är bl a Andreaz Hedén (piano), Erik Mjörnell (gitarr), Paul Börjesson (bas), Ted Hector (keyboards) och Johan Eckeborn (trummor), som även producerat skivan.

Det är med stor glädje vi presenterar Underbara dagar – en blivande klassiker med personlig känsla, hjärtlighet och mycket värme.

Ett enat folk, en ny sång

(2009)

Idén till skivan föddes utifrån en längtan hos Bo Järpehag, att samla lovsångsledare och tillsammans tillbe Gud. Lovsångsledare från olika sammanhang, men med samma hjärta.

Flera av de medverkande bidrog med sånger och under några dagar tillbringar man tid att tillsammans på ett enkelt, avskalat och hjärtligt sätt spela in dessa live i studio. Resultatet är ett akustiskt sound med vardagsrumskänsla, som bygger på vacker enkelhet, intim och hjärtlig lovsång.

Grunden i musiken utgörs av akustiska gitarrer. Bl a bidrar Per-Kjetil Farstad, musikprofessor från Norge, med vackert spel på klassisk gitarr. På toppen förgyller Lars Berg, som till vardags spelar på Kungliga Operan i Oslo, med smakfulla toner på sin oboe.

Resultatet blir ett rikt och vackert, men samtidigt enkelt och inbjudande sound, där man känner sig delaktig och välkommen att själv sjunga med i lovsångerna.

Medverkande är Bo och Elsa Järpehag, Micke och Åsa Fhinn, Jonas Stenlund, Johnny och Lena Trossö, Lars Berg, Per-Kjetil Farstad, Viola Grafström, Hasse Lindberg, Peter Wagnberg och Heléne Kallryd.

Fler skivor:

Länkar:

Här kan du också hitta min musik:

David Media

Skivor och noter

Livets Ords Förlag

Skivor

iTunes

Nedladdning musik

Spotify

Streaming musik